Прибуток Apple падає, але продажі iPad зростають — фінзвіт

Прибуток Apple падає, але продажі iPad зростають — фінзвіт

Укрінформ
Прибуток американського виробника комп'ютерної техніки та програмного забезпечення Apple в I кварталі поточного року впав на 5% менше доходів.

Про це йдеться у фінансовому звіті компанії, опублікованому на сайті Apple.

"Квартальна виручка компанії становила 58 мільярдів доларів, що нижче на 5 відсотків у порівнянні з аналогічним періодом минулого року", - йдеться у звіті.

Квартальний прибуток на акцію компанії знизився до 2,46 долара, впавши на 10%. Міжнародні продажі становили 61% від загальної виручки за квартал.

Слід зазначити, що виручка від продажу iPhone скоротилася: у першому кварталі 2019 року дохід від продажу "яблучних" смартфонів становив 31 млрд доларів, тоді як за той же період минулого року компанія отримала 37 млрд.

Читайте також: Google випустив “фітнес-додаток” для смартфонів

Водночас компанія зміцнила свої позиції не лише у відношенні сервісу, а й у таких категоріях продуктів, як бездротові пристрої, товари для будинку й аксесуари.

Також компанія домоглася стрибка у продажу iPad: "Ми досягли найбільшого зростання продажів iPad за шість років, і ми як ніколи, раді нашому випуску інноваційного обладнання, програмного забезпечення та послуг. Ми з нетерпінням чекаємо можливості поділитися деталями з розробниками і замовниками на 30-ій щорічній всесвітній конференції розробників Apple у червні", - підкреслив гендиректор Apple Тім Кук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-