“Антарес”, виготовлена за участю України, вивела на орбіту вантажний Cygnus

“Антарес”, виготовлена за участю України, вивела на орбіту вантажний Cygnus

Відео
Укрінформ
Успішний запуск ракети-носія «Антарес», перший ступінь якої розробило українське ДП «КБ «Південне», проведено 17 квітня о 23:46 за київським часом (16:46 за північноамериканським східним часом) із Центру космічних польотів на острові Уоллопс (штат Вірджинія, США).

Про це повідомили у прес-службі ДП «КБ «Південне».

«Ракета-носій «Антарес» вивела на орбіту вантажний корабель Cygnus, що має доправити до Міжнародної космічної станції близько 3750 кг корисного вантажу на замовлення NASA, – провізію та спорядження для екіпажу, обладнання та матеріали для наукових експериментів, устаткування для станції та виходу у відкритий космос, комп'ютери та комплектуючі, а також два науково-дослідні супутники формату кубсат – CAPSat та HARP. Стикування Cygnus із МКС заплановано на 19 квітня», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що головним розробником РН «Антарес» є американська корпорація Northrop Grumman. Космічний корабель Cygnus NG-11 Roger B. Chaffee названий на честь американського астронавта Роджера Брюса Чаффі.

Читайте також: У сфері космонавтики Україна активно співпрацює з 30 країнами

Основну конструкцію першого ступеня PH «Антарес» розробило ДП «КБ «Південне», а виготовило ДП ВО ПМЗ у кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «ЧЕЗАРА», «РАПІД» (Чернігів) та iн.

Підготовка PH «Антарес» до пуску, її випробовування та пуск виконані за участю українських фахівців. Згідно з контрактом, технічна підтримка пуску, приймання та обробка телеметричної інформації у режимі реального часу здійснювалися з території КБ «Південне».

Як відзначається, у цій місії «Антарес» вперше застосовано технологію пізнього завантаження. Раніше корабель завантажували приблизно за чотири доби до старту. За допомогою нової технології цей час вдалося скоротити до 24 годин.

Загалом з 2013 року ракета-носій «Антарес» стартувала 10 разів, 9 з них – успішно.

У рамках програми «Антарес» українська сторона виконала весь комплекс робіт із проектування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для PH на замовлення Національного космічного агентства США.

На підприємстві вважають, що проект «Антарес» є вдалим прикладом кооперації підприємств космічної галузі України у міжнародних космічних проектах, успішної діяльності на світовому космічному ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-