У Чернівцях засудили неповнолітнього хакера, який

У Чернівцях засудили неповнолітнього хакера, який "злив" понад 3 мільйони паролів

Укрінформ
Суд у Чернівцях засудив на три роки умовно неповнолітнього, який розіслав різним користувачам паролі до більш ніж трьох мільйонів електронних адрес.

Про це повідомляється на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

"Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим, визнати його винним та призначити узгоджене покарання 3 роки позбавлення волі із звільненням від відбування покарання, якщо він протягом 2 років не вчинить нового злочину", - йдеться в опублікованому вироку.

Судом установлено, що неповнолітній житель Чернівців у грудні 2017 року на хакерському форумі виклав у загальний доступ файл із електронними скриньками 350 тисяч користувачів та паролями до них.

Пізніше, у вересні 2018 року, він почав листування через Telegram з різними особами та передавав їм файли з електронними адресами та паролями інтернет-користувачів. Таким чином, він передав п'ятьом особам більше 3 мільйонів адрес із паролями. В одному випадку суд довів, що за понад 70 тисяч адрес неповнолітній хакер отримав три долари винагороди, які йому перерахували на bitcoin-гаманець.

Читайте також: Українському хакеру "світять" шість років за 80 зламів

Між прокуратурою та неповнолітнім обвинуваченим, його захисником і законним представником укладено угоду про визнання винуватості. Хлопець визнав себе винним і погодився на узгоджене покарання.

В обвинуваченого також конфіскували у дохід держави телефон, комп'ютер та іншу техніку, яку він використовував для пересилання адрес із паролями. А його законні представники змушені будуть заплатити понад 4 тисячі гривень витрат на проведення експертиз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-