Зв’язок 4G підключили ще в 110 населених пунктах - Київcтар

Зв’язок 4G підключили ще в 110 населених пунктах - Київcтар

Укрінформ
Національний телеком-оператор Київстар підключив до 4G-зв’язку ще 110 нових населених пунктів у 7 областях України.

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі Київстару.

"Національний телеком-оператор підключив до 4G-зв’язку нові населені пункти у 7 областях України. Абонентам, що користуються USIM-картками і смартфонами з 4G-модулем, надано бонусні 10 000 мегабайтів для мобільного інтернету. Скористатися бонусом абоненти зможуть протягом 30 днів", - йдеться у повідомленні.

За даними компанії, зв’язок 4G з’явився, зокрема, у таких містах Дніпропетровщини, як Нікополь та Покров (Орджонікідзе), на Житомирщині - у містах Малин, Андрушівка, Баранівка, Черняхів, Олевськ, у Запорізькій області – Якимівка та Василівка, в Кіровоградській – Гайворон та Благовіщинське (Ульяновка), в Черкаській – Звенигородка, Шпола, Христинівка, Тальне, в Донецькій області - на узбережжі Азовського моря у містечках Ялта, Урзуф, Білосарайська коса.

Таким чином, завдяки збільшенню мережі 4G ще 470 тисяч жителів України в 110 населених пунктах зможуть користуватися сучасними технологіями мобільного зв’язку. Наразі мережа 4G Київстар охоплює 4328 населених пунктів, де живуть 23,3 млн людей, або 56% населення країни.

Читайте також: Мережа 3G вже доступна у 10 тисячах населених пунктів - Київстар

Розвиток нових технологій мобільного зв’язку сприяє збільшенню використання мобільного інтернету. Так, за даними компанії, торік використання мобільного дата-трафіку в мережі Київстар у порівнянні з 2017 збільшилося на 153%, до 2,7 Гб на абонента, а це більше, ніж використовують абоненти у мережах мобільного зв’язку в Угорщині, Бельгії та Словаччині. При цьому понад 40% усього трафіку мобільного інтернету вже у мережі 4G.

Згідно з даними дослідження, яке провела у 2018 році міжнародна компанія Ookla, Київстар є лідером за середньою швидкістю мобільного інтернету серед мобільних операторів України.

Зв’язок 4G дає абонентам змогу отримувати нові переваги швидкісного мобільного інтернету. Адже з технологією LTE середня швидкість передачі даних є на порядок вищою, а затримка в передачі пакетів інформації (ping) менша в 2,5 рази у порівнянні з сучасними мережами 3G. Для абонентів це можливість швидко обмінюватись «важким» контентом, дивитись онлайн-ТВ високої якості зображення, в лічені секунди завантажувати мобільні додатки скрізь, де є покриття мережі.

 Фото: прес-служба Київстар

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-