Facebook подав до суду на двох українців через незаконний збір даних

Facebook подав до суду на двох українців через незаконний збір даних

Укрінформ
Соціальна мережа Facebook подала до суду на українців Андрія Горбачова та Гліба Случевського через нібито незаконний збір персональних даних користувачів за допомогою стороннього додатка.

Про це повідомляє ВВС.

"Facebook подає до суду на Андрія Горбачова і Гліба Случевського з України, які працювали у компанії під назвою Web Sun Group", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, чоловіки розробили тести з назвами "Що каже про тебе колір очей?" та "Люди люблять вас за ваш розум чи красу?". Після тесту користувачам пропонувалося встановити певне розширення у браузері, яке збирало їхні персональні дані, зокрема фото, перелік друзів та інше.

У Facebook наголосили, що користувачам надали неправдиву інформацію про те, що додаток отримає тільки обмежений доступ до даних їхнього профілю.

Читайте також: Facebook введе шифрування особистих повідомлень на всіх своїх платформах

"Загалом обвинувачені поставили під загрозу приблизно 63 тисячі браузерів, що використовуються користувачами Facebook, і нанесли шкоду Facebook у розмірі $75 тисяч", - йдеться в судових документах.

Соцмережа звинувачує двох українців у порушенні законів США щодо комп’ютерного злому та в порушенні умов користування Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-