Microsoft виявив атаки іранських хакерів на понад 200 компаній - WSJ

Microsoft виявив атаки іранських хакерів на понад 200 компаній - WSJ

Укрінформ
Американська компанія Microsoft виявила, що за останні два роки були здійснені кібератаки, пов'язані з іранськими хакерами, на тисячі співробітників понад 200 світових компаній.

Про це повідомляє AP із посиланням на The Wall Street Journal.

"Microsoft виявив, що за останні два роки були здійснені кібератаки, пов'язані з іранськими хакерами, на тисячі співробітників понад 200 світових компаній", - йдеться у повідомленні.

У Microsoft пояснили, що хакери, з групи Holmium (інша назва APT33), надіслали 2300 особам фішингові листи, які можуть самостійно встановлювати шкідливі коди на комп'ютерах.

За даними WSJ, таким чином хакери викрали конфіденційні дані компаній та видаляли дані з самих комп'ютерів співробітників.

У Microsoft також заявили, що кібератаки були здійснені на нафтогазові компанії, та виробників важкої техніки в декількох країнах, включаючи Саудівську Аравію, Велику Британію, Індію та США.

Читайте також: СБУ: Росія намагатиметься вплинути на вибори через кібератаки на ЦВК

Своїми діями хакери завдали збитків на сотні мільйонів доларів США.

Представництво Ірану в ООН ще не прокоментувало новину.

Як повідомлялося, 19 лютого американська газета The New York Times повідомила, що масовані хакерські атаки з боку Ірану й Китаю активізувалися проти США після загострення відносин адміністрації Трампа з цими країнами, внаслідок чого постраждали десятки корпорацій і урядових агентств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-