Електрокар Tesla можна буде зарядити за 15 хвилин

Електрокар Tesla можна буде зарядити за 15 хвилин

Укрінформ
Компанія Tesla розробила нову технологію, що дозволить скоротити час підзарядки електрокарів до 15 хвилин.

Про це повідомляється на сайті компанії.

"Станція Supercharger V3 розроблена, щоб дозволити будь-якому власникові заряджати (електрокар - ред.) на максимальній потужності, яку може мати його батарея... З цими значними технічними вдосконаленнями, ми очікуємо, що типовий час зарядки у V3 Supercharger знизиться до близько 15 хвилин", - йдеться у заяві.

Станція V3 відрізняється від своїх попередниць підвищеною швидкістю зарядки. Для цього знадобилося використовувати нову силову шафу потужністю 1 МВт, яка підтримує пікову потужність до 250 кВт на автомобіль. За такої потужності електромобіль Tesla Model 3 Long Range може за 5 хвилин зарядитися достатньо, щоб проїхати 120 км.

За словами виробника, у поєднанні з іншими поліпшеннями це дозволить скоротити час, що витрачається клієнтами на заряджання, в середньому на 50%.

Ще одним нововведенням, яке дозволить прискорити цей процес, стане розігрів акумулятора на під'їзді до зарядної станції. Стверджується, що оптимальна температура скорочує середній час зарядки на 25%.

Читайте також: Маск анонсував новий електрокар Model Y

Як зазначають у компанії, мережа нараховує більше 12 000 зарядних станцій для електромобілів в Північній Америці, Європі та Азії, і продовжує зростати. Уже зараз мережею охоплено понад 99% населення США, а до кінця 2019 року аналогічний показник ав бути досягнутий і в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-