В Україні запрацювала найбільша та найпотужніша сонячна електростанція

В Україні запрацювала найбільша та найпотужніша сонячна електростанція

Фото
Укрінформ
На Дніпропетровщині запрацювала найбільша та найпотужніша сонячна електростанція в Україні, яку звели поблизу села Старозаводське Нікопольського району.

Про це повідомляється на сайті Дніпропетровської ОДА.

«Менш ніж за рік у Нікопольському районі звели найбільшу СЕС в Україні. Вона – у трійці найпотужніших у Європі. На її будівництво не пішло жодної копійки з державного чи обласного бюджетів. Все – коштом інвесторів», - зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Будівництво гігантського об’єкта розгорнулося у квітні 2018-го на майданчику площею 400 га, поблизу села Старозаводське Нікопольського району. Колись це був рудний кар’єр, та вже декілька десятиліть там нічого не добували. А для сільського господарства ґрунт був непридатний. Тож саме ці землі обрали під майбутню електростанцію.

Роботи стартували відразу після підписання угоди між інвесторами – українською компанією ДТЕК і китайською China Machinery Engineering Corporation (CMEC).

Як відзначив генеральний директор СМЕС Чжан Чунь, компанія має намір надалі розвивати «зелену енергетику», адже в неї великий досвід будівництва сонячних електростанцій в різних країнах світу.

Читайте також: На Херсонщині збудують сонячну електростанцію потужністю 50 мВт - ОДА

Зазначається, що майже 750 тисяч сонячних панелей – загальною потужністю 200 МВт. За рік електростанція вироблятиме близько 280 млн КВт-год. Цього достатньо, аби забезпечити електрикою приблизно два середніх українських міста. Наприклад, таких як Нікополь та Марганець.

За оцінками експертів, цей об’єкт приноситиме Дніпропетровському регіону близько 20 млн грн щорічних податкових надходжень. Ще 10 млн грн виділятимуть на розвиток соціальної інфраструктури – за програмою соціального партнерства. Ці кошти підуть на ремонти шкіл, лікарень, придбання шкільних автобусів.

Вже у березні електростанція запрацює на повну потужність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-