Туреччина відкрила наукову станцію в Антарктиці

Туреччина відкрила наукову станцію в Антарктиці

Фото
Укрінформ
Туреччина відкрила власну тимчасову наукову базу в Антарктиці на острові Хорсшу.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

«Наукова станція в Антарктиці має величезне значення для Туреччини. На ній створено всі умови для турецьких дослідників, що подолали шлях в 14 тисяч кілометрів. Станція буде функціонувати в літній сезон протягом трьох років (2019-2022 роки - ред.)», - сказала керівник третьої турецької наукової експедиції в Антарктику Бурдж Озсой.

Три модулі вагою шість тонн було доставлено на острів за допомогою барж, човнів Zodiac і гелікоптерів. На їх встановлення пішов тиждень.

Станція створена в рамках проекту будівництва турецької наукової бази в Антарктиці.

Як повідомляється, будівництво станції необхідно для того, щоб Туреччина змогла отримати статус країни-консультанта в системі Договору про Антарктику.

За словами керівника експедиції, будівництво станції велося в суворій відповідності до умов Системи Договору про Антарктику, тобто без шкоди для навколишнього середовища, флори і фауни континенту.

Учасники третьої турецької антарктичної наукової експедиції досягли Південного полярного кола четвертого лютого.

Читайте також: В Антарктиді може відколотися айсберг, як два Нью-Йорка – NASA

Експедиція організована під патронажем адміністрації президента Туреччини та за підтримки Міністерства промисловості і технологій Туреччини.

Активну підтримку експедиції надали Стамбульський технічний університет і Центр полярних досліджень PolReC. До складу експедиції входять 25 осіб - 17 турків і вісім громадян інших країн.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-