На Чернігівщині випробували радіокомплекс, що блокує всі види дронів

На Чернігівщині випробували радіокомплекс, що блокує всі види дронів

Відео
Укрінформ
На Чернігівщині військові проводять випробування спеціального радіокомплексу українського виробництва для боротьби з безпілотними літальними апаратами.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив спецкор інформаційного агентства Міністерства оборони України Олександр Штупун.

"Для стеження за режимними об‘єктами та позиціями наших армійців у Збройних Силах України активно вивчають методи і засоби протидії безпілотним літальним апаратам. Один з них - спеціальний радіокомплекс української розробки. Апробацію новинка проходить на Чернігівщині", - сказав він.

За словами Штупуна, комплекс для боротьби з БПЛА та дронами цивільного та військового призначення виготовлений у формі стрілецької зброї. Він має направлену дію і блокує всі види дронів - перекриває сигнали телеметрії, GPS-навігації та управління. Зона гарантованого перекриття, в залежності від модифікації, складає від 1 до 6 км.

Читайте також: Укроборонпром закликає переглянути обмеження прибутку для оборонних підприємств

За інформацією прес-служби навчального центру "Десна", апробація новинки проходила на території цієї військової частини. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-