Facebook загрожує найбільший в історії компанії штраф – WP

Facebook загрожує найбільший в історії компанії штраф – WP

Укрінформ
Федеральна торгова комісія США (FTC) і керівництво соціальної мережі Facebook узгоджують багатомільярдний штраф у зв'язку з розслідуванням порушень компанією конфіденційності користувачів.

Про це повідомляє видання The Washington Post.

"Федеральна торгова комісія та Facebook ведуть переговори щодо багатомільярдного штрафу, після виплати якого розслідування щодо практики забезпечення конфіденційності соціальних медіа можна було б завершити", - йдеться у повідомленні.

Конкретна сума поки не встановлена, проте мова може йти про найбільші виплати в історії корпорації.

Як зазначає джерело, Facebook висловив початкову стурбованість вимогами FTC. Якщо переговори зірвуться, судовий розгляд може обернутися серйозним юридичним протистоянням в суді.

У Facebook підтвердили факт переговорів, FTC від коментарів відмовилася.

Читайте також: Витік даних: Facebook вимагає видалити “токсичне” розширення для браузера

Приводом для штрафу послужив скандал з приватною англійською компанією Cambridge Analytica на початку 2018 року, яка незаконно зібрала дані 87 мільйонів користувачів Facebook і передала їх третім особам, в тому числі, передвиборному штабу нинішнього президента США Дональда Трампа.

Навесні минулого року засновник соцмережі Марк Цукерберг в Конгресі США і Європарламенті визнав помилку і вибачився за витік даних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-