Українцям пояснили, звідки перебої в мережі 3G

Українцям пояснили, звідки перебої в мережі 3G

Укрінформ
Український державний центр радіочастот (УДЦР) звертає увагу на ігнорування попереджень про заборону застосування в Україні бездротових і стаціонарних радіотелефонів стандарту DECT 6.0, які знижують якість роботи мережі 3G.

Про це йдеться в повідомленні Держцентру радіочастот.

«Розповсюджені у США та Канаді бездротові стаціонарні телефони стандарту DECT 6.0, які незаконно потрапляють на вітчизняний ринок, працюють у смузі радіочастот 1920-1930 МГц, яка визначена для розвитку мобільного зв’язку 3G. Це призводить до створення суттєвих завад радіоелектронним засобам, чим порушуються права сотень користувачів», – наголосив начальник Західної філії УДЦР Петро Комар.

Читайте також: П’ять правил безпеки в Інтернеті від Google

Наголошується, що, не зважаючи на попередження УДЦР про заборону ввезення та застосування в Україні радіотелефонів стандарту DECT 6.0, які знижують якість роботи мережі 3G, їх експлуатація продовжується.

Так, днями, факти експлуатації цих радіотелефонів виявлено на Львівщині.

У Волинській області, за участі представників департаменту державного нагляду НКРЗІ та фахівців радіочастотного моніторингу Волинського обласного відділу УДЦР, виявлено та припинено незаконну експлуатацію десяти радіоелектронних засобів широкосмугового радіодоступу (доступу до мережі інтернет).

За фактом порушень складено протоколи про вчинення власниками незаконно діючих РЕЗ адміністративного порушення, передбаченого статтею 146 Кодексу України «Про адміністративні порушення».

Як наголошують в УДЦР, заходи з технічного радіоконтролю використання радіочастотного ресурсу тривають спільно з правоохоронними органами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-