Безпечний інтернет: Google провела майстер-клас для українських освітян

Безпечний інтернет: Google провела майстер-клас для українських освітян

Фото
Укрінформ
Педагоги шкіл і закладів вищої освіти взяли участь у всеукраїнському відкритому майстер-класі від компанії Google до Дня безпечного інтернету.

Захід провела в Укрінформі сертифікований тренер Google for Education Антоніна Букач.

"Майстер-клас проходить до Дня безпечного інтернету. І наскрізною темою є вивчення цифрових інструментів та можливостей Google для інформаційної безпеки", - зазначила вона.

Під час заходу, що проходив за підтримки Міністерства інформаційної політики, тренер провела одночасно онлайн- та оффлайн-заняття у віртуальній власній кімнаті та опрацьовувала завдання з учасниками майстер-класу в прямому ефірі.

У свою чергу перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова висловила сподівання, що присутні своїми новими знаннями поділяться зі своїми учнями та студентами.

"Наша місія така - ми не хочемо цензурувати або закривати простір, це є несучасним трендом. Ми намагаємось промотувати безпечний інтернет і користування Мережею. Я сподіваюсь, що цей захід відкриє ті нові знання, які ви потім донесете до своїх учнів, студентів, слухачів. Я сподіваюсь, що цей проект стане корисним з погляду здобуття абсолютно практичних знань, як щоденно екологічно користуватись тим, без чого сьогодні ми не можемо уявити свого життя", - сказала вона.

Всеукраїнський відкритий майстер-клас "Цифрові інструменти та можливості Google для безпечнішого Інтернету" в Укрінформі / Фото: Мінченко Геннадій, Укрінформ

Всесвітній день безпечного інтернету, мета якого пропагувати більш безпечне і більш відповідальне використання мобільних і онлайн-технологій, передусім серед дітей і молоді, проводиться з 2004 року в країнах Європейського Союзу під патронатом Європейської комісії з інформаційного суспільства і ЗМІ у кожен другий вівторок лютого.

Читайте також: П’ять правил безпеки в Інтернеті від Google

Головним координатором Дня безпечного Інтернету в світі є некомерційна організація Insafe (European Safer Internet Network), яка складається з національних центрів, створених за участю Єврокомісії.

В Україні День безпечного інтернету відзначається з 2009 року.

Його цьогорічне гасло "Разом для найкращого інтернету".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-