Volkswagen інвестує 700 мільйонів євро у виробництво електрокарів у Штатах

Volkswagen інвестує 700 мільйонів євро у виробництво електрокарів у Штатах

Укрінформ
Німецький концерн Volkswagen, який опинився у 2015 році в центрі скандалу в США з забрудненням навколишнього середовища, тепер має намір інвестувати сотні мільйонів у розвиток чистого транспорту в цій країні.

Про плани концерну повідомляє Heise .

«Volkswagen інвестує близько 700 мільйонів євро в будівництво електромобілів на своєму американському заводі у місті Чаттануга», - йдеться в повідомленні.

Очікується, що в 2022 році з конвеєра зійде міський позашляховик ID Crozz, перший повністю електричний автомобіль.

За словами голови правління концерну Герберта Дісса, «рішення про налагодження виробництва нашого електромобіля для США в місті Чаттануга є невід'ємною частиною стратегії зростання Volkswagen у Північній Америці», - сказав Дісс у Детройті.

У майбутньому в місті Чаттануга, де планується створення 1000 нових робочих місць, передбачається також складати модель E-Bulli ID Buzz.

В цілому протягом наступних кількох років в Європі, Північній Америці та Китаї Volkswagen хоче налагодити виробництво електромобілів з використанням власного електромонтажного комплекту на 8 заводах.

VW планує збільшити свої інвестиції в електромобільність, автономне водіння й оцифровку до приблизно 44 млрд євро протягом наступних 5 років.

Читайте також: У Китаї вперше за 20 років впали продажі автомобілів

Вже до кінця 2019 року електромобілі стануть одним із основних продуктів VW. Перша повністю електрична модель сімейства ID має зійти з конвеєра у Цвіккау (Німеччина) в нинішньому році. Також у майбутньому електро автомобілі складатимуть у Ганновері й Емдені. До 2025 року бренди групи хочуть представити свої перші 50 нових повністю електричних моделей. За прогнозом, частка ринку електронних автомобілів становитиме 20% до 2035 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-