У Судані заблокували Twitter, Facebook та WhatsApp

У Судані заблокували Twitter, Facebook та WhatsApp

Укрінформ
Влада Судану відрізала населенню доступ до найбільших світових соціальних мереж, аби зупинити поширення країною протестів.

Про це із посиланням на дані численних користувачів та недержавні організації пише Reuters.

“Користувачі трьох основних провайдерів телекомунікаційних послуг: Zain, MTN і Sudani - сказали, що доступ до Twitter, Facebook і WhatsApp можливий лише за умов використання віртуальної приватної мережі (VPN)”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: У Канаді попередили про небезпеку “Інтернету речей”

Цю інформацію підтвердили і в неурядовій організації NetBlocks, яка бореться за цифрові права.

“У НДО розповіли, що отримані ними від тисяч суданських волонтерів дані доводять існування “масштабного режиму цензурування інтернету”, - пише Reuters.

Читайте також: Google+ закриють на чотири місяці раніше через новий витік даних

Хоча влада Судану наразі не підтвердила запровадження обмежень, два тижні тому голова Служби безпеки та розвідки Судану Салах Абдалах оголосив про подібний намір.

“Усередині уряду відбувалася дискусія про блокування соціальних мереж і врешті-решт було вирішено їх заблокувати”, - розповів Абдалах журналістам 21 грудня.

Reuters зазначає, що влада Судану ретельно котролює традиційні медіа, але інтернет ресурси до недавнього часу користувалися відносною свободою.

“Із 40 млн загального населення, близько 13 млн суданців мають доступ до інтернету і більше 28 млн використовують мобільні телефони”, - зазначає агентство.

Читайте також: Моніторинг інформаційних загроз 2018

Як повідомлялося, президент Судану Омар аль-Башир пообіцяв провести масштабні економічні реформи на тлі масових акцій протесту, що охопили країну. За офіційними даними, в ході безладів загинули вісім людей. Опозиція у Судані заявляє про 22 загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-