В Швейцарії обмежили купівлі на Amazon

В Швейцарії обмежили купівлі на Amazon

Укрінформ
В Швейцарії з 1 січня 2019 року набув чинності федеральний закон "Про податок на додану вартість", який передбачає стягнення ПДВ при онлайн-покупках в інтернет-магазинах США.

Про це повідомляє міжнародна інформаційна служба (SWI Swissinfo) Швейцарської національної теле - і радіокомпанії.

"Федеральний закон «Про податок на додану вартість» (Mehrwertsteuer-Gesetz) безпосередньо торкнеться всіх тих, хто робить покупки онлайн в інтернет-магазинах США. Тепер на всі ці товари стягуватиметься ПДВ (MWSt)", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Австрія введе податок для Facebook і Amazon

Крім того, всі онлайн-компанії з торговим оборотом від 100 тисяч франків, які займаються торгівлею з заокеанськими постачальниками, зобов'язані тепер стягувати з клієнтів ПДВ за чинними в Швейцарії нормами і тарифами.

"Мета: зробити менш привабливим шопінг на таких сайтах, як Amazon, роздрібні ціни на які, особливо в порівнянні з цінами в швейцарських магазинах, все ще є більш ніж конкурентоспроможними. Крім того, починаючи з 26 грудня 2018 року швейцарським клієнтам більше не можна буде замовляти товари з доставкою в Швейцарію на таких сайтах, як Amazon.com, і в інших мережевих онлайн-магазинах, хостинг яких здійснюється за межами ЄС, за винятком електронних книг (E-Books) і мобільних програм-додатків (App)", - наголошується в повідомленні.

Читайте також: Франція запроваджує податок для технічних гігантів

Як повідомляв Укрінформ, уряд Франції з 1 січня 2019 року вводить спеціальний податок на діяльність компаній, які відносяться до світових технологічних гігантів, так званих GAFA.

Питання податку для інтернет-гігантів обговорюється на рівні всього Євросоюзу, але країни-члени поки не досягли консенсусу. Група технічних гігантів GAFA включає такі американські компанії, як Google, Apple, Facebook і Amazon.

Читайте також: Цукерберг, Берлусконі і саудівський принц: Bloomberg назвав невдах року

В кінці грудня 2019 року федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц також заявив, що в Австрії буде введений в доповнення до запланованого загального європейського, національний податок на великі компанії, що працюють в сфері інтернету і технологій, такі як Facebook і Amazon.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-