Стало відомо, коли запустять тест системи перенесення мобільного номера

Стало відомо, коли запустять тест системи перенесення мобільного номера

Укрінформ
Система для перенесення мобільного номера (MNP) між операторами мобільного зв'язку почне функціонувати в тестовому режимі з 1 лютого 2018 року.

А повноцінний запуск послуги відбудеться згідно з планом - з 1 травня 2018 року, повідомив голова Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), Олександр Животовський в інтерв'ю Ліга.tech.

"Планується, що 1 лютого система (перенесення номерів - ред.) почне функціонувати в тестовому режимі, а 1 травня вже повноцінно", - заявив він.

При цьому, глава НКРЗІ прогнозує, що обсяги даної послуги будуть незначні, але саме її наявність стимулює конкуренцію на ринку мобільного зв'язку.

"Я думаю, що MNP - важливий стимул конкуренції. Потенційна свобода пересування спонукатиме операторів ретельніше стежити за своїми тарифами і маркетингом", - відзначив Животовський.

Читайте також: Україна збирається розвивати 5G

Як повідомлялося Укрінформ, з 1 травня 2019 року в Україні має запрацювати послуга MNP, яка дозволить абонентам стільникового зв'язку змінити свого оператора без зміни номера. Головним адміністратором цього процесу визначено Український державний центр радіочастот. Як повідомляють у Центрі, популярність даної послуги передбачити важко, оскільки в світі є країни, де MNP скористалося менше 1% населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-