Київстар розповів, що зробити для перенесення номера між операторами

Київстар розповів, що зробити для перенесення номера між операторами

Укрінформ
Мобільний оператор "Київстар" повідомив, що готовий до запровадження послуги з перенесення номера між операторами мобільного зв'язку. Але попередив, що ця послуга буде доступна для абонентів лише після належної реєстрації.

Про це йдеться на сайті компанії.

"З 1 травня 2019 року в мережі Київстар стане доступною послуга перенесення мобільних номерів (MNP). Зверніть увагу, що послуга MNP надається абонентам, які відповідним чином зареєструються у свого телеком-оператора", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, з 13 грудня діє новий Порядок реєстрації абонентів, які отримують телекомунікаційні послуги без укладення договору в письмовій формі, затверджений рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, від 28 листопада 2017 року №607.

Під час громадського обговорення проекту цього рішення в НКРЗІ заявляли, що зміни необхідні для запровадження послуги з дистанційної реєстрації абонентів. Також у НКРЗІ стверджували, що згідно з Додатком XVII-3 до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом (Правила, що застосовуються до телекомунікаційних послуг) Україна зобов’язалась забезпечити повагу інтересів та прав користувачів, зокрема, шляхом введення права перенесення номера. При цьому, відповідно до міжнародного досвіду, консолідованого у Рекомендаціях СЕРТ ЕСС 12(02) Number Portability – Best Practices, надання права перенесення номера має базуватись на принципах швидко, зрозуміло, надійно та недорого для споживача, а також відбуватися без зайвих юридичних, технічних та практичних перешкод.

Читайте також: Телефонний “бездротовий експеримент” запустять у п’ятьох містах і 250 селах

Водночас, після набуття чинності новим Порядком НКРЗІ заявила, що його прийняття обумовлене необхідністю спрощення реєстрації у операторів тих абонентів, які ще й досі не зареєстровані, оскільки їх велика кількість створює підґрунтя для використання сім-карт для вчинення неправомірних дій, у тому числі, шахрайства, пов’язаного із використанням абонентських номерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-