Телефонний “бездротовий експеримент” запустять у п’ятьох містах і 250 селах

Телефонний “бездротовий експеримент” запустять у п’ятьох містах і 250 селах

Укрінформ
Другий етап пілотного проекту із застосування технології бездротового телефонного зв'язку почнеться до кінця 2018 року та охопить міста Київ, Харків, Дніпро, Запоріжжя, Ірпінь, а також 250 сіл у різних регіонах України.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі ПАТ "Укртелеком".

""Укртелеком" готується до другого етапу проекту з відновлення фіксованої телефонії за допомогою мобільної мережі. Другий пілотний проект стартує до кінця поточного року та охопить міста Київ, Харків, Дніпро, Запоріжжя, Ірпінь, а також ще 250 сіл у різних регіонах України", - зазначили в телефонній компанії.

Крім того, Укртелеком усуне недоліки технології бездротового телефонного зв'язку, виявлені під час першого етапу пілотного проекту. Зокрема під час надання конвергентних послуг фіксованого телефонного зв’язку абонентам стали недоступні: почасовий облік місцевих розмов; детальна розшифровка місцевих розмов; приймання/відправлення факсових повідомлень; дзвінки на скорочені номери місцевої мережі зони нумерації.

Читайте також: Експеримент з бездротовим телефоном виявив проблеми — Нацкомісія

Також другий етап дасть змогу перевірити взаємодію підрозділів оператора під час розгортання конвергентних мереж та послуг за наявності кількох різних за типом АТС, у тому числі й різних виробників та за наявності кількох центрів обслуговування абонентів.

В Укртелекомі нагадали, що основна причина впровадження конвергентного рішення – це катастрофічна ситуація з крадіжками мідних телефонних кабелів, у тому числі з’єднувальних ліній до екстрених служб. Відновлення ліній призводило до повторних вирізів. Загалом по Україні кількість випадків пошкоджень та крадіжок за 11 місяців 2018 року сягає майже 20 тис.

Як повідомлялося, у серпні 2018 року Укртелеком запустив у Дніпропетровській області, де фіксується велика кількість крадіжок мідного кабелю, пілотний проект з відновлення фіксованої телефонії за допомогою мобільного зв'язку.

За три місяці пілоту в містах Жовті Води, Синельникове, Марганець (Дніпропетровська обл.) телефонний зв'язок було відновлено 612 абонентам, котрі виявили бажання продовжувати користуватися послугами ПАТ «Укртелеком». Також оператор здійснив п’ять нових підключень. Абоненти цих населених пунктів отримали можливість здійснювати виклики на звичайні та скорочені номери служб екстреної допомоги, а також на загальнонаціональні скорочені номери (урядова «гаряча» лінія тощо).

Технологія, яку запропонував Укртелеком, дозволяє зберігати номер телефону, доступ до екстрених служб, порядок набору інших номерів, абонентам доступні на вибір тарифні плани на фіксовану телефонію. Єдине, що змінюється, - це телефонний апарат. Технологія бездротового телефонного зв'язку реалізується у важких і дорогих для звичайної телефонізації місцях, а також у місцях, де телефонний кабель був пошкоджений або вкрадений.

НКРЗІ підтримала проведення експерименту як виняток - для напрацювання практики і досвіду застосування конвергентних рішень взаємодії мереж рухомого (мобільного) та фіксованого зв'язку за умови дотримання законодавства України в частині захисту прав та інтересів споживачів телекомунікаційних рішень.

Відповідно до рішення НКРЗІ, під час другого етапу пілотного проекту буде розширено територію його проведення та залучено інших операторів фіксованого телефонного зв’язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-