Українські школярі здобули медалі на міжнародній олімпіаді з астрономії

Українські школярі здобули медалі на міжнародній олімпіаді з астрономії

Укрінформ
Президент Петро Порошенко привітав чотирьох українських школярів, які здобули дві срібні та дві бронзові нагороди на міжнародній олімпіаді з астрономії у Пекіні.

Привітання глава держави оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

"Чотири медалі міжнародної олімпіади з астрономії – результат українських школярів у Пекіні, які увійшли до когорти найкращих з-поміж 200 учасників. Українські розумники Іван Рідкокаша та Назарій Фортуна повернулися зі "сріблом", а Павло Гілей та Максим Рябоконь привезли на Батьківщину "бронзові" нагороди. Так тримати, хлопці! Пишаємося вами! Наші – найкращі!", - написав Порошенко.

Як повідомлялося, міжнародна олімпіада з астрономії та астрофізики (International Olympiad on Astronomy and Astrophysics,IOAA) відбувається щорічно. Країна-учасниця представляє одну команду (не більше 5 учнів чи студентів). Переможці олімпіади визначаються в індивідуальній першості та нагороджуються золотими, срібними та бронзовими медалями, а також відзначаються похвальними грамотами та призами в окремих номінаціях, які встановлює країна-господар олімпіади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-