Сайт МінТОТ атакували хакери - у міністерстві заявляють про “російський слід”

Сайт МінТОТ атакували хакери - у міністерстві заявляють про “російський слід”

Укрінформ
На сайт Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб здійснили хакерську атаку.

Для атаки могли бути задіяні російські спецслужби, повідомляє прес-служба міністерства.

"2-3 листопада 2018 року здійснено спрямовану хакерську атаку на офіційний веб-сайт Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МТОТ), в результаті якої невідомі отримали доступ до панелі керування сайтом", - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголошують, що використовуючи можливості панелі керування, зловмисники модифікували деякі сторінки сайту МТОТ для розповсюдження спам-контенту.

Як запевняють у МТОТ, атаку вдалося зупинити, доступ до панелі керування сайту обмежено, модифіковані сторінки відновлені до останньої збереженої версії. Також проводиться аналіз втраченої інформації.

Читайте також: Загрози дестабілізації: МінТОТ нарахувало за місяць 420 резонансних випадків

"Слід зазначити, що це вже не перші спроби зловмисників. Протягом кількох місяців хакери неодноразово намагалися зламати паролі до акаунтів у соціальних мережах відомства. За попередніми оцінками фахівців, нещодавні зловмисні дії були пов’язані із заявами міністра МТОТ, які він зробив 1 листопада 2018 року під час візиту до Боснії та Герцеговини, а для вказаних хакерських атак могли бути задіяні спецслужби Російської Федерації", - повідомили у відомстві.

Як зазначили у МТОТ, в міністерстві майже відновили роботу сайту і просять слідкувати за оновленням інформації на сторінках МТОТ в соціальних мережах Facebook та Twitter.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-