Українець розповсюджував вірус, замаскований під розважальні програми

Українець розповсюджував вірус, замаскований під розважальні програми

Укрінформ
Кіберполіція викрила жителя Миколаєва, який розповсюджував вірус, замаскований під розважальні програми.

Про це інформує прес-служба МВС.

"Працівники Причорноморського управління Департаменту кіберполіції викрили жителя Миколаєва у розповсюдженні шкідливого програмного забезпечення", - йдеться у повідомленні.

Працівники кіберполіції встановили, що зловмисник з метою розповсюдження шкідливого програмного забезпечення (ШПЗ) створив кілька каналів на Youtube. На цих каналах він розміщував відеорекламу розважальних програм для комп'ютера та у описі до відео надавав посилання, через яке користувач мав можливість завантажити таку програму, але натомість користувач завантажував ШПЗ.

"Завдяки модифікації вірусу зловмисник дистанційно керував комп'ютером жертви, а також отримував доступ до веб-камери інфікованого комп'ютера", - поінформували у МВС.

Під час обшуку у квартирі чоловіка поліцейські вилучили ноутбук, де знаходилась адміністративна панель керування шкідливим програмним засобом.

Під час попереднього огляду вилученої техніки встановлено близько 50 комп'ютерів, уражених шкідливим програмним засобом. Також було виявлено інформацію, яку зловмисник встиг скопіювати з комп'ютерів жертв.

Читайте також: Кіберполіція розповіла, як відрізнити фейкові банківські сайти

Наразі вилучену техніку направлено на проведення комп'ютерно-технічної експертизи. Вирішується питання щодо оголошення підозри хакеру за ч. 2 ст. 361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут), ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-