Вінниця проведе півфінал студентської першості світу зі спортивного програмування

Вінниця проведе півфінал студентської першості світу зі спортивного програмування

Укрінформ
У Вінниці відбудуться фінал Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування та півфінал студентської першості світу зі спортивного програмування у південно-східній Європі.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив координатор Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування  Володимир Месюра.

«Це наймасовіша і найпопулярніша всесвітня студентська олімпіада. У її відбіркових змаганнях на національному етапі беруть участь понад 300 тисяч команд зі 120 країн світу, які представляють майже 10 тисяч вишів. У Вінниці пройде фінал Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування, як відбірковий етап півфіналу світової першості, а його переможці – українські команди та 5 команд з Туреччини потім змагатимуться на нашому майданчику у півфіналі студентської першості світу зі спортивного програмування у південно-східній Європі», - повідомив Месюра.

За його словами, у Вінниці за право вийти у півфінал світової студентської першості світу зі спортивного програмування у південно-східній Європі змагатимуться 43 українські команди. Переможці Всеукраїнської олімпіади разом із турецькими командами боротимуться за вихід у фінал світової першості. Паралельно студенти-програмісти з країн Балканського півострова виборюватимуть таке право у Бухаресті. За підсумками цих змагань визначать 3-4 команди - фіналістів світової першості світу зі спортивного програмування, яка відбудеться у Португалії.

Читайте також: Під час IT-фестивалю у Кропивницькому дітей вчили програмувати роботів

Фінал Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування та півфінал студентської першості світу зі спортивного програмування у південно-східній Європі відбудуться у Вінниці 19-21 жовтня. Під час змагань студенти повинні будуть написати програмний код у стресових умовах обмеженого часу та обчислювальних ресурсів - на команду з трьох студентів надається один комп'ютер. Їм потрібно буде створити оптимальні алгоритми та розробити на їх основі оптимізоване програмне забезпечення для вирішення поставлених задач. Це  вимагає високого рівня знань з програмування, обчислювальної математики, штучного інтелекту та інших фундаментальних наук інформатики.

Українські студенти двічі виборювали золоті, срібні та бронзові медалі світової першості. Торік вони були другими в Європі, поступившись тільки полякам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-