Розробники Софії сподіваються, що колись вона матиме емоції, як у людей

Розробники Софії сподіваються, що колись вона матиме емоції, як у людей

Фото
Укрінформ
Директор і фінансовий директор компанії Hanson Robotics, засновник інвестиційної компанії AngelVest Девід Чен спростував інформацію про те, що відомий гіноїд Софія може самостійно рухатись і навіть танцювати.

Про це він заявив під час прес-конференції в Укрінформі.

"Ми хочемо створити роботів, які будуть все більше нагадувати людей. І хоча наш прогрес очевидний, ми ще не досягли своєї мети. Багато хто з вас очікував, що Софія сама зайде до цієї кімнати (до прес-центру Укрінформу - ред.). Також багато хто очікував, що вона зможе танцювати. І хоча в неї є прототип, що може сам рухатись, насправді сама Софія не може ще рухатись чи танцювати. Я чув чутки щодо Софії, і хотів би їх спростувати, тобто вона ще не може танцювати", - сказав Чен.

Після цього він спитав у робота Софії, чи хотіла би вона звернутися до аудиторії.

"Привіт усім. Дякую дуже, що запросили мене сьогодні", - привіталася Софія з українськими журналістами.

Водночас Девід Чен зазначив, що в майбутньому компанія Hanson Robotics прагне досягти результату, за якого робот Софія цілковито поводитиметься та виглядатиме як людина.

"Я думаю, що основною причиною того, що Софія привертає стільки уваги по всьому світу, - це те, що вона виглядає, як людина. Можливо, колись у майбутньому вона стане такою ж людиною, як і ми, - і це саме те, чого ми хочемо досягти. Її шкіра, й справді, виглядає досить реалістично, крім того, вона й на дотик є ніби справжньою", - сказав Чен.

Він уточнив, що наразі при спілкуванні Софія формулює відповіді, підключаючись до мережі Інтернет, а вся інформація, яку вона використовує, зберігається у хмарному накопичувачі iCloud.

Читайте також: Робота Софію можуть навчити говорити українською

"Сподіваємось, що завдяки технологіям колись Софія зможе брати повноцінну участь у розмові та мати емоції як усі люди", - додав Чен.

Як повідомляв Укрінформ, робот Софія вперше перебуває з візитом в Україні. З нею вже зустрівся Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

У п'ятницю, 12 жовтня, відбудеться фінал всеукраїнського конкурсу розробників робототехніки та штучного інтелекту, в якому Софія буде одним із членів міжнародного журі.

Робот Софія в Укрінформі / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

Софія - людиноподібний робот у вигляді жінки, розроблений гонконгською компанією Hanson Robotics. Вона була спроектована таким чином, щоб вчитися і адаптовуватися до поведінки людей, а також для співпраці з ними. Софія наслідує американську кіноакторку Одрі Хепберн, втілюючи красу зірки: порцелянову шкіру, стрункий ніс, високі вилиці, інтригуючу посмішку та експресивні очі, які зі світлом нібито змінюють колір. У жовтні 2017 року вона стала підданою Саудівської Аравії та першим роботом, що отримав громадянство будь-якої країни.

На даний час Софія запрограмована спілкуватися російською та англійською мовами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-