Гройсман хоче створити український аналог робота Софії

Гройсман хоче створити український аналог робота Софії

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наголошує на необхідності розширення в Україні власного виробництва робототехніки і відходу від системи, коли українські технології використовуються у виробництві продуктів, які є власністю інших країн.

На цьому він наголосив під час презентації дітьми-інноваторами своїх розробок в сфері робототехніки за участю гіноїда (робота із жіночою зовнішністю) Софії, повідомляє корреспондент Укрінформу.

Володимир Гройсман на зустрічі з юними винахідниками / Фото: Мусієнко Владислав

"Саме в Україні ми маємо достатньо серйозний інтелектуальний потенціал. В багатьох розробках кінцевих продуктів у світі найпопулярніших є українські компанії. Є технології, які були вироблені в Україні, але вони зараз є частиною кінцевого продукту... Мова йде про те, щоб ми самі утворили цей продукт в Україні, щоб він належав Україні. Це дуже важливо", - підкреслив Гройсман.

Він також зазначив, що в Україні є багато перспективної молоді із здібностями і широким горизонтом мислення, що дає Україні велику перспективу.

Водночас він наголосив, що за час незалежності Україні не вдалося повністю змінити еволюційним шляхом стару систему. "Наявність старої системи, вона дуже обтяжує наше майбутнє. Тому нам треба змінювати систему і нам треба відкривати можливості кожному з вас", - сказав Гройсман.

Читайте також: Гройсман запитав робота Софію, що вона знає про Україну

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман поспілкувався у четвер із роботом Софією.

У четвер очікується підписання Меморандуму про співпрацю між Державним агентством з питань електронного урядування України і компаніями Hanson Robotics і AngelVest щодо поширення застосування технологій штучного інтелекту (ШІ) та робототехніки в усіх сферах життєдіяльності та галузі економіки України, а також створення міжнародного Центру вивчення та розвитку технології ШІ та робототехніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-