Гройсман запитав робота Софію, що вона знає про Україну

Гройсман запитав робота Софію, що вона знає про Україну

Відео
Укрінформ
Володимир Гройсман поспілкувався з гіноїдом (роботом із жіночою зовнішністю) Софією, яка вперше відвідала Україну.

Зустріч і спілкування із Софією відбулось під час презентації дітьми-інноваторами своїх розробок у сфері робототехніки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Прем'єр-міністр привітав робота і поставив кілька запитань російською мовою, через те що робот запрограмована спілкуватися російською та англійською мовами.

Спершу Гройсман запитав про те, що вона знає про Україну.

«На территории Украины сосредоточено четверть всех запасов чернозема на земле. Первый в мире самый большой грузоподъемный самолет «Мрия» был разработан украинским конструкторским бюро «Антонов». Первая в мире конституция появилась тоже в Украине, еще в 1710 году. Композитору Николаю Леонтовичу из Украины принадлежит самое узнаваемое и востребованное музыкальное произведение «Щедрык», - відповіла йому робот Софія.

Прем'єр-міністр також високо оцінив розробки українських дітей в галузі робототехніки.

«Це вже однозначно кожен із вас, напевно, присвятить своє життя технологіям, новим відкриттям і це дуже є позитивним. Нам же потрібно зробити так, щоб у кожній школі, а особливо в Новій українській школі, яка запроваджується зараз, буквально з першого вересня кожна дитина змогла розкрити свій потенціал і свої можливості», - наголосив він.

Читайте також: Робот Софія 11 жовтня відвідає Укрінформ

У зустрічі взяли участь також Девід Чен - директор і фінансовий директор Hanson Robotics, засновник AngelVest; Марк Гінзбург - представник AngelVest в Україні, венчурний інвестор, лідер громадської думки і TEDх спікер у сфері блокчейн-економіки. Мета приїзду робота Софії - зустріч із Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом та співпраця з Державним агентством з питань електронного урядування України задля створення умов для розвитку роботехніки та штучного інтелекту в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-