Австралія планує застосувати блокчейн у системі держстрахування

Австралія планує застосувати блокчейн у системі держстрахування

Укрінформ
Австралійський уряд оголосив про плани тестового застосування блокчейна у національній системі страхування недієздатності (NDIS). Програма під назвою Making Money Smart дозволить автоматизувати страхові виплати і скоротити ймовірність шахрайств.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на офіційний сайт Державного об’єднання наукових і прикладних досліджень Австралії (CSIRO).

“Потенціал цієї технології для NDIS є захоплюючим, починаючи від розширення можливостей для користувачів, зниження адміністративних витрат для підприємств та більшої прозорості для уряду... “Розумні гроші” знають, на що вони можуть бути витрачені, ким можуть бути витрачені і коли вони можуть бути витрачені”, - йдеться в офіційному прес-релізі CSIRO.

Making Money Smart є спільним проектом Сommonwealth Bank та CSIRO. В його основі лежить концепція “розумних грошей”.

Автори проекту пояснили, що вибрали NDIS тому, що ця страхова програма відрізняється персоналізованими умовами виплат: кожен учасник має індивідуальний план з кількома категоріями бюджету.

DL-технології дозволять автоматизувати процес виплат і зробити страхування більш прозорим.

До проекту залучено Агентство з цифрових трансформацій, Національне агентство страхування інвалідності, Департамент соціальних служб, Департамент людських послуг, Скарбницю, Резервний банк Австралії, Мережу послуг для людей з обмеженими можливостями, Службу першої допомоги Австралії, Національну службу інвалідності, Платформу нових платежів, Австралійську асоціацію цифрової комерції та FinTech Australia.

Очікується, що наприкінці проекту автори випустять звіт, в якому будуть розглянуті переваги дизайну та недоліки системи, що базуються на технології блокчейн, в основу якого ляжуть відгуки користувачів.

Блокчейн, тобто ланцюжок блоків транзакцій (англ. Blockchain, Block chain[1] від block — блок, chain — ланцюг) — розподілена база даних, яка підтримує перелік записів, так званих блоків, що постійно зростає. База захищена від підробки та переробки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-