В Україні відкриють центр обслуговування Airbus Helicopters

В Україні відкриють центр обслуговування Airbus Helicopters

Фото
Укрінформ
В Україні відкриють 15 вертолітних баз та центр обслуговування Airbus Helicopters.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив 4 жовтня під час робочого візиту до Франції, інформує прес-служба МВС.

"В Україні ми відкриємо центр обслуговування Airbus Helicopters, створимо додаткові робочі місця. Попередньо ми плануємо, що по всій країні запрацює 15 баз, де будуть розміщуватися наші вертолітні групи. Ключова знаходитиметься в Ніжині, а також вздовж кордонів України. Але вся система буде працювати як єдиний механізм", - сказав він.

Міністр підкреслив, що система авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС надзвичайно складна і потребує детального планування.

Голова ДСНС Микола Чечоткін заявив, що ДСНС вже активно готує персонал і очікує на перші три вертольоти від французької компанії.

Також делегація МВС відвідала завод Airbus Helicopters, де побачила процес складання вертольотів, у тому числі й тих, які будуть поставлені в Україну.

Крім того, представники МВС відвідали Національну базу Служби цивільної безпеки і надзвичайних ситуацій МВС Республіки Франції у місті Нім. Ця служба займається пошуковими та рятувальними операціями, а також координує пошукові заходи. У завдання служби входить медична евакуація, коли, співпрацюючи з медичним флотом, спеціалісти цивільної безпеки надають первинну та вторинну допомогу.

Читайте також: Аваков відвідав завод Airbus Helicopters, де збирають вертольоти для України

Як повідомляв Укрінформ, Аваков очолив українську делегацію, яка відвідала 4 жовтня завод Airbus Helicopters у французькому місті Мар'ян, неподалік від Марселя у Франції.

На цьому підприємстві виконуватиметься замовлення України на виготовлення та постачання 55 вертольотів різних класів для потреб ДСНС, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Національної поліції.

25 вересня Аваков повідомив, що підрозділи Міністерства внутрішніх справ до кінця року отримають перші чотири вертольоти французької компанії Airbus Helicopters.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-