Facebook звинуватили у незаконному зборі даних про дітей

Facebook звинуватили у незаконному зборі даних про дітей

Укрінформ
Коаліція груп із захисту прав дітей та споживачів США звинуватила Facebook у незаконному зборі даних про дітей через додаток Messenger Kids.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Скаргу подали Кампанія за вільне від реклами дитинство (ССFC), Федеральна торгова комісія США (FTC) та інші організації.

У скарзі стверджується, що інформація про практику конфіденційності є надто невизначеною - це дозволяє Facebook ділитися даними про дітей з третіми сторонами.

Організації підкреслюють, що Messenger Kids порушує Закон про захист конфіденційності дітей в Інтернеті (COPPA), бо не гарантує, що дорослий, який дає дитині дозвіл на використання додатка, насправді є його опікуном.

"У компанії розповідають батькам, що Messenger Kids призначений для безпечного використання дітьми, але вони навіть не відповідають найбільш базовим вимогам закону про конфіденційність. Найкращий вибір для батьків очевидний: тримайте дітей подалі від Facebook", - додав він.

Додаток, призначений для дітей віком від 6 до 12 років, які занадто юні, щоб створювати обліковий запис у соцмережі, Facebook презентував у грудні минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-