У Штатах запустили 5G

У Штатах запустили 5G

Укрінформ
У Сполучених Штатах Америки оголосили про запуск в експлуатацію мереж нового покоління 5G. Наразі надшвидкий Wi-Fi отримують в містах Х'юстон, Індіанаполіс, Лос-Анджелес та Сакраменто.

Про це повідомляє The Verge.

"Домашній Інтернет-сервіс 5G Verizon тепер живе в чотирьох містах США. Х'юстон, Індіанаполіс, Лос-Анджелес та Сакраменто отримують супершвидкий Wi-Fi", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що компанія Verizon повідомила про наміри запустити домашній Інтернет-сервіс 5G для кількох міст США, і минулого місяця було відкрито реєстрацію користувачів.

"Компанія виконала свої обіцянки запустити сервіс 1 жовтня. Клієнти зможуть отримувати доступ до Wi-Fi на швидкості біля 300 Мбіт/с, максимальна швидкість складатиме до 1 Гбіт/с", - інформує видання.

Verizon запропонувала споживичам отримувати послугу 5G Home безкоштовно протягом трьох місяців. Після чого надшвидкісний інтернет буде коштувати 50 дол. США на місяць для клієнтів Verizon та 70 дол. США - для споживачів, які не є клієнтами Verizon. При цьому, компанія також пропонує безкоштовний Chromecast або Apple TV 4K, а також три місяці YouTube TV.

Як повідомляв Укрінформ, на початку вересня 2018 року Південна Корея заявила, що стане першою країною в світі, в якій введуть в експлуатацію мережі 5G. Запуск мереж нового покоління був призначений на 1 грудня 2018 року. Спочатку мережі 5G покриватимуть Сеул і прилеглі території. На першому етапі впровадження швидкість передачі даних мережами п'ятого покоління повинна досягати 1 Гбіт/с.

Читайте також: Витік даних: Telegram заплатив експерту, який знайшов "шпаринку"

На момент цього оголошення очікувалося, що США і низка держав в Європі та Азії запустять у комерційну експлуатацію зв'язок 5G вже лише в наступному році. А узгодження стандартів для використання мереж п'ятого покоління відбудеться під час Всесвітньої конференції радіозв'язку восени 2019 року.

5G (fifth generation - англ.) - п'яте покоління мобільного зв'язку, що діє на основі стандартів телекомунікацій, наступних за існуючими стандартами 4G/IMT-Advanced. На сьогодні різні мобільні оператори зв'язку в світі випробовують окремі елементи мережі 5G, а також проводять лабораторні тести технології 5G.

Після завершення цього процесу Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації, займеться питанням запуску 5G в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-