Атака на Facebook: хакери скористалися недоліком у системі безпеки

Атака на Facebook: хакери скористалися недоліком у системі безпеки

Укрінформ
Невідомі хакери, які напередодні здійснили атаку та зламали доступ до десятків мільйонів облікових записів соцмережі Facebook, використали для нападу вразливість функції "View As", що застосовується для перегляду власної сторінки ззовні.

Про це повідомило в п'ятницю американське видання Business Insider із посиланням на пояснення керівництва компанії. 

"Ми ще не знаємо, чи був доступ до цих облікових записів використаний неналежним чином, але ми продовжуємо розбиратися, і повідомимо, як тільки дізнаємося більше", - цитує видання керівника компанії Марка Цукерберга. 

У Facebook уточнили, що зловмисники скористалися недоліком у системі безпеки, пов'язаним із дефектом функції "Переглянути як" "View As", що дозволяє переглянути власний профіль очами інших користувачів.

"Це дозволило їм викрасти токени доступу до Facebook, які вони могли використати для того, щоб зламати облікові записи k.ltq", - пояснив, зі свого боку, віце-президент з менеджменту продуктів компанії Гай Розен.

Читайте також: Хакери зламали майже 50 мільйонів акаунтів у Facebook

Він уточнив, що "токени доступу" – це цифрові ключі, які дозволяють користувачам входити до Facebook і не вводити пароль щоразу, коли вони відкривають додаток. За словами представника компанії, поки не було знайдено підтверджень, що приватні повідомлення користувачів були скомпрометовані. 

Facebook поки не визначив, хто стоїть за черговою атакою. 

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю компанія Facebook повідомила про атаку хакерів, які скористалися вразливістю в коді соціальної мережі і отримали доступ до приблизно 50 млн акаунтів. Facebook виявила вразливість у четвер і звернулася до поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-