Кіберполіція викрила хакера у створенні вірусних програм

Кіберполіція викрила хакера у створенні вірусних програм

Фото
Укрінформ
Кіберполіція викрила 32-річного чоловіка у створенні та розповсюдженні шкідливого програмного забезпечення (ШПЗ). 

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

“Працівники Полтавського відділу Департаменту кіберполіції України спільно з детективами слідчого управління поліції у Полтавській області, під процесуальним керівництвом прокуратури Полтавської області, викрили 32-річного чоловіка у створенні та розповсюдженні шкідливого програмного забезпечення”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зловмисник створював шкідливе програмне забезпечення, яке призначалося для несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів. Отримавши доступ до враженого комп’ютера, цей чоловік отримував усі відомості про збережені у браузері логіни, паролі, дані банківських карт, дані про гаманці криптовалют та файли з робочих столів.

Уточнюється, що це ШПЗ також використовувалося для прихованого майнінгу. 

Читайте також: Facebook навчить політиків захищати дані перед виборами у конгрес США

Загальна кількість інфікованих комп'ютерів становить понад 2,5 тисячі.

За місцем проживання зловмисника поліцейські провели санкціонований обшук, і з місця вилучено мобільний телефон та комп’ютерну техніку. Під час її попереднього огляду спеціалісти з кіберполіції виявили на комп’ютері чоловіка розроблене ним ШПЗ.

За фактом розпочато кримінальне провадження за ст.361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) КК України та  ч.2 ст. 361 (Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж). 

Зловмисника затримано в порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання щодо оголошення йому про підозру. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-