Ринок криптовалют минулого тижня просів на 10-20% - експерти

Ринок криптовалют минулого тижня просів на 10-20% - експерти

Укрінформ
Крипторинок минулого тижня просів у середньому на 10-20%, а порівняно з січневим мінімумом - падіння ринку становило більш як 80%.

Про це Укрінформу повідомили у форекс-компанії «Альпарі».

"Більшість монет списку топ-10 криптовалют знаходяться під тиском і просіли в середньому на 10-20% за підсумками тижня. Обсяг торгів скоротився за цей же період на 10%, або на $1 млрд в абсолютному значенні", - йдеться в повідомленні.

За словами аналітика форекс-компанії "Альпарі" Максима Пархоменка, порівняно з січневим мінімумом падіння ринку становило більш як 80%.

"Крипторинок просів більш ніж на 80% із січневого мінімуму, і наразі ця корекція перевищує падіння ринку доткомів і кризу 2008 року", - зазначив експерт.

Як повідомлялося, за підсумками І півріччя 2018 року котирування біткоїна оновили річний мінімум. Криптовалюта торгувалася менш як 6000 доларів за одну монету. Проте, наприкінці серпня курс біткоїна почав своє відновлення і до початку вересня закріпився на позначці 7300 доларів США.

Позаминулого тижня на ринку криптовалют спостерігалося сильне зниження загального денного обсягу торгів на 21% або на $3 млрд до $11 млрд.

Читайте також: МВФ змінив програму для України - Ірина Луценко

Минулого тижня до Верховної Ради було внесено законопроект про класифікацію цифрових активів. У рамках законодавчої ініціативи вводиться поняття токена і криптовалюти. На операції з криптовалютою вводиться податок у розмірі 5%, який зніматиметься при конвертації актива у фіат, а самі операції з криптоактивами не регулюватимуться державою на етапах обміну їх один на одного. Під контроль потраплятиме лише конвертація активів у фіат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-