Курс біткоїна за тиждень впав на $1000

Курс біткоїна за тиждень впав на $1000

Укрінформ
На ринку криптовалют спостерігається сильне зниження загального денного обсягу торгів.

Про це Укрінформ повідомили у форекс-компании "Альпарі".

"За останній тиждень на ринку спостерігається сильне зниження загального денного обсягу торгів на 21%, або на 3 млрд дол. США, - до 11 млрд дол. США", - зазначив аналітик компанії Максим Пархоменко.

Так, курс головної криптовалюти - біткоїна, минулого тижня опустився з позначки в 7 300 дол. США до 6 300 дол. Водночас багато цифрових активів просіли в ціні ще сильніше, досягнувши нижчих позначок. Так, ефіріум досягав значень у 230 дол.

Загальна капіталізація ринку скоротилася до 198 млрд дол., зазначається в повідомленні.

На думку Пархоменка, на настрої інвесторів найбільшим чином вплинули три чинники. По-перше, компанія ShapeShift, яка займається продажем і обміном криптовалюти, вводить обов'язкову верифікацію користувачів. При ідентифікації акаунта користувачі зможуть отримувати додаткові бонуси і знижки на комісію платформи.

По-друге, токен Bitcoin Gold блокчейн, який раніше був зламаний, пройде делистинг на біржі Bittrex. Основною причиною делистингу стала відмова розробників виплатити компенсації після проведеної на мережу атаки.

Читайте також: Facebook відмовився від повної заборони реклами криптовалют

По-третє, майданчик Coinbase розглядає можливість запуску ETF фонду в партнерстві з BlackRock. Таким чином, даний майданчик буде ще одним учасником, який спробує отримати від регулюючих органів дозвіл для відкриття фонду.

Нагадаємо, наприкінці серпня курс біткоїна почав своє відновлення і на початок вересня закріпився на позначці 7 300 дол. США.

За підсумками ж першого півріччя 2018 року котирування біткоїна відновили річний мінімум. Криптовалюта торгувалася ніж менш наж 6 000 дол. за одну монету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-