У соцмережах розгортається

У соцмережах розгортається "гонка озброєнь" – операційний директор Facebook

Укрінформ
Втручання Росії у виборчий процес в США було неприпустимим нападом на цінності країни, і компанія Facebook докладатиме зусиль, аби подібне не повторилося.

Про це заявила головний операційний директор Facebook Шеріл Сендберг під час слухань на тему використання платформ соціальних мереж в іноземних операціях впливу, які відбуваються 5 вересня у комітеті із розвідки Сенату Конгресу США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми бачили, що може статися, коли наш сервіс використовують порушники (...) Ми реагували надто повільно. Це – наша провина. Втручання (Росії – ред.) було абсолютно неприпустимим. Воно було нападом на цінності нашої компанії і країни, яку ми любимо", - сказала вона стосовно втручання Росії у вибори президента США 2016 року.

Сендберг додала, що зараз Facebook докладає зусиль, які демонструють волю протистояти злочинним діям. Вона повідомила, що у липні було видалено 32 сторінки, які підозрювалися у "неприродній поведінці", у серпні – заблоковано 650 іранських сторінок і певна додаткова кількість російських, а лише минулого тижня – видалено 58 сторінок з М’янми.

"Америка завжди зазнавала нападів від цілеспрямованих і добре фінансованих опонентів, які хочуть підірвати нашу демократію. У цьому немає нічого нового, але тактика, яку вони використовують нині – нова. Нам треба працювати разом, аби не пасти задніх", - сказала вона, звертаючись до членів комітету. Сендберг додала, що росіяни теж не стоять на місці і поліпшують свої спроможності.

Читайте також: Виконавчий директор Twitter: Іран та РФ займалися містифікаціями у соцмережі

"Це гонка озброєнь", - сказала Сендберг, підсумовуючи свою доповідь.

Сендберг також поінформувала сенатський комітет, що Facebook докладає зусиль, аби запобігти можливому втручанню у проміжні вибори у США 6 листопада, а також в інших країнах. "Ми готуємося до проміжних виборів у США, які наближаються. А також до інших виборів у світі", - сказала вона.

На слуханнях у комітеті із розвідки Сенату Конгресу США на тему використання платформ соціальних мереж в іноземних операціях впливу присутні головні виконавчі директори компаній Facebook та Twitter.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-