Планер від Airbus встановив світовий рекорд висоти польоту

Планер від Airbus встановив світовий рекорд висоти польоту

Укрінформ
Стратосферний планер Perlan 2 компанії Airbus встановив світовий рекорд висоти польоту серед безмоторних літальних апаратів.  

Про це повідомляє World Air Sports Federation

Випробування відбулося в Аргентині 26 серпня 2018 року.  Апарат піднявся на висоту 18,9 кілометрів за даними барометра і 18,5 кілометрів за даними GPS.  Компанія нагадує, що на висоті 18,9-9,35 кілометрів знаходиться умовна лінія Армстронга, яка вважається початком космосу для людського організму.  На цій висоті тиск настільки низький, що в разі розгерметизації всі рідини людського організму миттєво закипають.

Компанія вибрала в якості місця випробування околиці міста Ель-Калафате біля кордону льодового поля Південної Патагонії, оскільки там спостерігається рідкісне явище - стратосферні гірські хвилі (повітряні потоки, що сходять) заввишки більше 30 метрів.  Саме завдяки цьому явищу безмоторні апарати можуть триматися в повітрі.

Читайте також: Airbus почав випробування лайнера з ультравеликою дальністю польоту

Для запуску Perlan 2 використовувався висотний літак Grob Egrett G520, він відбуксирував планер до нижньої межі стратосфери.

 У майбутньому компанія планує за допомогою Perlan 2 вивчати феномен полярного вихору та інших атмосферних явищ.  На відміну від апаратів з двигунами, Perlan 2 не впливає на температуру або склад навколишнього повітря, тому є ідеальною дослідницької платформою.

Фото: Perlan Project

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-