У США створили акумулятор з паперу і бактерії

У США створили акумулятор з паперу і бактерії

Укрінформ
Фахівці-інженери з Нью-Йоркського Університету розробили портативну батарею, засновану на паперовому субстраті. Вона живиться від бактерії.

Про це повідомляє Science Daily

Команда інженерів створила такий паперовий акумулятор, застосовуючи 3D-принтер, на якому роздрукувала тонкі аркуші декількох металів і металевих з'єднань для проведення електричного заряду. Потім, вони помістили на ці шари так звані екзоелектрогени - бактерії з яскраво вираженими провідними властивостями. Завдяки тому, що вони можуть переносити електрони за межами своїх власних клітин, їх застосування дозволяє ефективно і швидко живити невелику ділянку акумулятора. При цьому заряджені частинки з легкістю проходять через природну клітинну мембрану бактерій, створюючи таким чином щось на зразок постійного провідника. Використовуючи таку структуру акумулятора, фахівці зуміли живити калькулятор і світловипромінювальний діод середньої потужності.

Читайте також: У Німеччині студенти розробили "сонячний" електрокар

Керівник проекту Сюкхун Чой зауважив, що розробка даного типу акумулятора була навіяна думкою про папір, як про найдешевший взаємозамінний матеріал. До того ж він наділений стовідсоткової площею покриття.

Проект фахівців яскраво демонструє те, що можна створювати досить ефективні і якісні акумулятори, використовуючи дешеві і легкозамінні матеріали - як у випадку з даними паперово-бактеріальним типом акумулятора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-