"З любові до Apple": школяр зламав сервери і скачав 90 ГБ даних

Укрінформ
16-річний підліток з Мельбурна протягом року кілька разів підключався до внутрішніх систем компанії Apple і завантажив близько 90 ГБ даних.

Про це повідомляє видання The Age

Школяр отримав доступ до облікових записів користувачів, але в Apple заявили, що під час інциденту їх особисті дані не були скомпрометовані. Представники компанії розповіли, що під час злому помітили неавторизований доступ у внутрішні системи, після чого звернулися в ФБР, яке в свою чергу передало справу австралійської поліції.  

Як саме хакер зламав сервера Apple невідомо. Можливо за допомогою старих інструментів і дірок в безпеці, або він знайшов щось нове. Під час обшуку у підлітка вилучили два ноутбуки, смартфон і жорсткий диск.  На одному з пристроїв поліція виявила папку «hacky hack hack» - там він зберіг всі скачані з серверів Apple дані.  Також хлопець хвалився своїми успіхами у WhatsApp.

Читайте також: Аналітики розповіли про нові моделі iPhone

У суді школяр визнав провину у зломі серверів американської компанії.  Адвокати австралійця розповіли, що він зробив це з любові до Apple: підліток захоплювався її продуктами і мріяв працювати там.  Вирок хакеру винесуть у вересні 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-