Шеф Audi продовжить сидіти в СІЗО

Шеф Audi продовжить сидіти в СІЗО

Укрінформ
Судді відхилили апеляцію генерального директора німецького автоконцерну Audi Руперта Штадлера про зміну йому запобіжного заходу.

Про це повідомляє Spiegel.

«Подвійна поразка для Руперта Штадлера: Мюнхенський окружний суд відхилив скаргу глави Audi на ордер на арешт, а також відмовив в тому, щоб не застосовувати ордер на арешт», - повідомляє ЗМІ з посиланням на представника правосуддя. 

Це означає, що Штадлер, узятий під варту в середині червня, не буде відпущений на свободу, у тому числі під заставу. Проти нього як і раніше висуваються підозри в тому, що він усвідомлено дозволяв продаж автомобілів з модифікованими дизельними двигунами, знаючи про маніпуляції, «навмисно закривав очі» на порушення. 

Штадлера було заарештовано в м. Інгольштадт вісім тижнів тому і відтоді він знаходиться під вартою в Аугсбурзі. Наглядові ради Volkswagen і Audi звільнили його від виконання обов'язків в середині червня «до з'ясування фактів, що привели до арешту». Відтоді компанію тимчасово очолює директор з продажу Audi Брам Шот.

Читайте також: Дизельний скандал: у Німеччині затримали керівника Audi

Як повідомляв Укрінформ, слідчі вважають, що шеф концерну після розкриття фактів щодо «дизельгейту» в США розпорядився припинити продаж автомобілів з модифікованим обладнанням за океаном, проте не зробив цього в Європі. 

Окрім Штадлера під вартою знаходиться також колишній керівник відділу розробки двигунів Audi і Porsche, заарештований у вересні 2017 року. З кінця 2015 року шість членів ради директорів Audi вимушені були піти у відставку. Не виключено, що це не останні звільнення в концерні.

Нагадаємо, найбільший німецький і європейський автовиробник, Volkswagen, частиною якого є і Audi, у вересні 2015 опинився в центрі гучного скандалу: США викрили його в маніпуляціях з програмним забезпеченням рівня вихлопів газів на дизельних автомобілях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-