Google випустив оновлення операційної системи Android 9 Pie

Google випустив оновлення операційної системи Android 9 Pie

Укрінформ
Компанія Google відкрила доступ до скачування фінальної версії операційної системи Android 9 Pie ("Пиріг").  

Найбільше за рік оновлення мобільної ОС вже доступне для установки на всі смартфони Pixel, для інших Android-пристроїв оновлення вийде до кінця осені, повідомляє The Verge.

“Пристрої, які брали участь в бета-програмі від Sony Mobile, Xiaomi, HMD Global, Oppo, Vivo, OnePlus і Essential, а також всі пристрої, які задовольняють вимоги Android One отримають це оновлення до кінця осені!”, - заявило керівництво Google. 

Користувачів оновлення Android Oreo зустрічатиме нова інформаційна панель Digital Wellbeing, що показує, коли, як часто і на який час запускалися ті чи інші програми. З'явиться можливість обмежити час використання програм: наприклад, на Instagram можна буде встановити півгодинний ліміт на добу, після чого його значок стане чорно-білим.

У iPhone X новий Android запозичить жестовий інтерфейс для переходу між додатками.  "Додому", "Назад" і кнопка для входу в режим багатозадачності зникнуть: їх місце займе одна витягнута клавіша в центрі екрану.  Якщо зробити по ній свайп від низу до верху, відкриється список недавно запущених програм, при повторному свайпі відобразиться список пропонованих програм.  Тапом можна в будь-який момент повернутися на домашній екран.

Читайте також: YouTube, Facebook і Apple закрили акаунти сумнівної платформи InfoWars

Реліз Android 9 Pie для Pixel включає не всі функції, які були анонсовані в рамках Google I / O.  Зокрема, сильно урізані можливості панелі Digital Wellbeing (статистика використання програм дана в скороченому вигляді), а функція "зрізів" (коли можна, наприклад, викликати таксі прямо з пошукового рядка, не запускаючи Uber) взагалі відсутня.  Ці можливості стануть доступні восени, коли нова ОС добереться до інших пристроїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-