YouTube, Facebook і Apple закрили акаунти сумнівної платформи InfoWars

YouTube, Facebook і Apple закрили акаунти сумнівної платформи InfoWars

Укрінформ
Провідні компанії соціальних мереж та відео-контенту, такі як YouTube, Facebook і Apple, в понеділок закрили акаунти медіа-платформи InfoWars, яка поширювала перекручену інформацію про міжнародні змови.

Про це йдеться в повідомленні центрального американського телеканалу CNN.

"Компанії YouTube, Facebook і Apple вжили заходів щодо вилучення контенту, пов'язаного з платформою InfoWars та її засновником - Алексом Джонсом (Alex Jones)", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: "Фабрика тролів" запустила новий сайт перед виборами в Конгрес США - ЗМІ

Всі три мережі заявили в понеділок, що цей контент порушує їхню політику. При цьому, найбільш серйозних заходів вжила платформа YouTube, яка належить Google. Вона закрила багато популярних каналів, пов'язаних з InfoWars, включаючи Channel The Alex Jones, який мав 2,4 млн підписників та відео-переглядів загальною кількістю понад 1,5 млрд.

"Коли користувачі послідовно порушують політику, зокрема, політику проти ненависті й переслідування, або встановлені умови, які забороняють обходити наші обмеження, ми припиняємо дію їхніх облікових записів", - йдеться в заяві YouTube.

Читайте також: Twitter за два місяці заблокував більше 70 мільйонів акаунтів

Платформ InfoWars відома тим, що поширює явно неправдиву інформацію та теорії змови на безліч проблем. У тому числі, вона стверджувала, що трагічні події в Sandy Hook були обманом, а терористичні атаки 11 вересня 2001 року організовані урядом США.

Водночас, InfoWars має власний діючий веб-сайт, який також має можливості поширювати контент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-