Sony розробила фотосенсор нового покоління для смартфонів

Sony розробила фотосенсор нового покоління для смартфонів

Укрінформ
Один із найбільших виробників фотомодулів для смартфонів компанія Sony, представила новий 48-мегапіксельний CMOS-сенсор під назвою IMX586.

Про це повідомляє Phonearena.

З точки зору продуктивності, датчик зображення IMX586 від Sony не відрізняється від зображень високопродуктивних дзеркальних фотокамер.

Компанія стверджує, що новинка з рекордною для своїх розмірів роздільною здатністю зможе скласти конкуренцію модулям дзеркальних фотокамер. IMX586 отримав найменші в світі пікселі - всього 0,8 мікрометра. Компанія стверджує, що роздільна здатність знімків становитиме 8000x6000 (48 мегапікселів) в стандартному модулі 1/2 діагоналлю 8 мм.

Читайте також: У Сінгапурі хакери викрали особисті дані 1,5 млн людей

Sony включила технологію контролю експозиції і функцію обробки сигналів безпосередньо в датчик зображення, що дозволяє отримувати кращий динамічний діапазон в режимі реального часу. Крім того, IMX586 використовує матрицю кольорів Quad Bayer, в якій сусідні пікселі 2х2 мають однакові кольори, що значно підвищує якість зображення, зокрема, в умовах недостатнього освітлення. Така технологія додатково збільшує чутливість до рівня, еквівалентного рівню 12 мегапікселів, що дозволяє робити яскраві фото з низьким рівнем шуму. 

Дата випуску перших смартфонів, оснащених датчиком IMX586 від Sony, невідома.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-