Штучний інтелект Watson боротиметься із раком

Штучний інтелект Watson боротиметься із раком

Укрінформ
IBM буде використовувати свій штучний інтелект Watson для боротьби з раком у ветеранів армії США.

Компанія оголосила про постійне партнерство в цій сфері з Департаментом у справах ветеранів США, повідомляє TechCrunch.

Розробники Watson і лікарі Департаменту будуть разом аналізувати зразки пухлини, представлені пацієнтами, і шукати мутації в геномі раку. З цією інформацією вони можуть краще орієнтуватися в конкретних ліках і методах лікування, щоб боротися з раком. Договір дасть змогу медикам використовувати напрацювання Watson, принаймні, з 2019 року.

"Це неймовірно складно: читати, розуміти і залишатися в курсі широти і глибини медичної літератури і пов'язувати знання з відповідними мутаціями для персоналізованих онкологічних методів. Штучний інтелект може зіграти важливу роль в масштабуванні точної онкології", - сказав доктор Кью Рі, головний санітарний лікар IBM Watson Health.

Читайте також: Систему ProZorro посилять штучним інтелектом

Відзначається, що близько 40% пацієнтів, з якими буде працювати Watson, є сільськими жителями. Їм набагато складніше отримувати якісну медичну допомогу, ніж людям з міста, пише НВ.

IBM навчала Watson протягом двох років в онкологічних відділеннях понад 20 онкологічних інститутів, і ранні результати показали, що він приймав рішення, які відповідали припущенням вчених і клініцистів. Хоча за два роки навряд чи можна отримати ступінь в медицині, Watson затьмарює людських професіоналів в одному аспекті: споживання і обробка даних.

Фото: Carolyn Cole / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-