WhatsApp заперечує причетність до фейків та убивств в Індії

WhatsApp заперечує причетність до фейків та убивств в Індії

Укрінформ
WhatsApp працює над створенням нової функції, яка допоможе запобігти розповсюдженню фейкових повідомлень після інциденту в Індії.

Про це повідомляє СNN

Уряд Індії надіслав попередження компанії у вівторок, після масового спалаху насильства серед населення. Протягом останніх шести тижнів майже десять людей загинули після того, як вони були помилково звинувачені у викраденні дітей на підставі чуток у WhatsApp.

Читайте також: Цукерберг дозволить "очищати історію" у Facebook

Індія є найбільшим ринком WhatsApp у світі. Більш як 200 мільйонів людей використовують платформу щомісяця.

Сервіс, який належить Facebook розпочав тестування нового інструмента, що показуватиме користувачам, коли повідомлення пересилається, а не складається відправником.

WhatsApp вже давно є центром дебатів про фальшиві новини в Індії. Компанія нещодавно співпрацювала з Boom Live, індійською організацією з перевірки фактів, яка допомагає боротися з неправдивими чутками на своїй платформі.

WhatsApp також співпрацює з індійськими академічними експертами, щоб дізнатися більше про розповсюдження дезінформації. Нещодавно сервіс додав функцію, яка дозволяє адміністраторам групи контролювати, хто може публікувати повідомлення.

Він також планує запустити програму для безпосередньої взаємодії з високопосадовцями правоохоронних органів Індії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-