Українські оператори покращили 4G у понад 200 населених пунктах

Українські оператори покращили 4G у понад 200 населених пунктах

Укрінформ
Мобільний оператор lifecell-Україна з 1 липня запустив 4G-інтернет на частотах 1800 МГц у понад 200 населених пунктах.

Цей діапазон дозволяє базовим станціям покривати відчутно більші площі ділянок зв'язком 4G. Мережа будується поверх уже існуючої мережі GSM-1800.

Про старт LTE-1800 оператор повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Ми запустили мережу LTE 1800! Тепер доступ до фільмів, музики та спілкування на ульотній швидкості 4.5G інтернету є в понад 200 населених пунктах", - ідеться в повідомленні.

Карту покриття оператора на частотах 1800 МГц можна перевірити за посиланням.

Четверте покоління мобільного інтернету на базі технології LTE Advanced Pro забезпечує до 5 разів вищу швидкість завантаження порівняно з 3G, більшу ємність даних та меншу затримку (пінг).

Раніше про запуск з 1 липня 4G у новому діапазоні 1800 МГц заявили також мобільні оператори Київстар та Vodafone Україна.

Мобільні оператори запускають мережі LTE-1800 на доповнення до вже запущених навесні мереж LTE-2600.

Читайте також: Apple Pay зможуть скористатися клієнти будь-якого українського банку

Зокрема, в Київстарі повідомили, що на першому етапі запуск відбудеться у великих містах. Зокрема, 3 липня LTE-1800 з'явиться в Одесі, 5 липня - у Львові, а потім і в інших обласних центрах.

У Vodafone Україна повідомили, що з 1 липня доступ до інтернету четвертого покоління на частоті 1800 МГц отримали мешканці близько 50 населених пунктів у Київській, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській, Полтавській, Сумській, Кіровоградській і Херсонській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-