Харківські військові медики винайшли диво-магніт для проведення операцій

Харківські військові медики винайшли диво-магніт для проведення операцій

Укрінформ
У харківському Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону медики презентували власні розробки медичних інструментів та технологій лікування.

Презентація відбулася до Дня медичного працівника, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За час проведення бойових дій на Донбасі в рамках АТО та ООС фахівці нашого центру прийняли у себе близько 25 000 військовослужбовців різних силових відомств і правоохоронців, які приймали участь у відновлені суверенітету та територіальної цілісності України. З усіх цих пацієнтів понад 5500 осіб поступило до Харкова із бойовими травмами, ще приблизно 4000 були поранені, а інші - мали різні захворювання. 100% військових лікарів брали участь в АТО, а декілька наших товаришів просто зараз виконують бойові завдання в рамках ООС", - зазначив на презентації начальник шпиталю полковник медичної служби Юрій Подолян.

За його словами, всі новітніши розробки лікування бойової вогнепальної травми - колективні досягнення та не мають аналогів в світі.

Як підкреслив провідний хірург шпиталю полковник медичної служби Віктор Біленький, військово-медичний заклад співпрацює із 53 цивільними установами, що займаються лікуванням чи дослідженням в галузі охорони здоров’я.

Читайте також: У Супрун обіцяють, що з липня медреформа запрацює на повну

"Зауважу, що за понад 4 роки бойових дій на сході України військовий колектив зробив справжній прорив у плані покращення процесу лікування та реабілітації армійців. Відкрито нові медичні підрозділи, придбано чи винайдено нові лікарські прилади, а головне, що медики у погонах набули безцінного досвіду", - пояснив Біленький.

На презентації, серед іншого, представлено так званий Малий набір хірургічного магнітного та немагнітного інструменту для видалення сторонніх тіл, що вже охрестили в армії диво-магнітом.

"Завдяки диво-магниту удвічі зменшилась кількість хірургічного втручання у ході лікуванні поранених, а середній час операцій з видалення сторонніх тіл зменшилися практично у 5 разів. Загалом термін лікування поранених скоротився на 25%, або майже на 6 діб прискорився термін повернення воїнів до строю. На даний час близько 3000 армійців скоріше стали на ноги через використання під час їхнього лікування диво-магніту, яким вже забезпечено шпиталі в районі бойових дій на Донбасі. Економічний ефект за рахунок зменшення прямих медичних витрат, скорочення кількості етапів медичної евакуації, хірургічних втручань, днів стаціонарного лікування після застосування диво-магніту - понад 56 млн грн", - зазначив підполковник медичної служби Володимир Негодуйко.

На презентації наголошувалося, що розробками харківських військових медиків вже зацікавились закордонні колеги і зараз тут працюють над впровадженням у серійне виробництво більш досконалого Великого набору хірургічного магнітного та немагнітного інструменту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-