Мільярдер показав прототип персонального електролітака

Мільярдер показав прототип персонального електролітака

Відео
Укрінформ
Стартап Kitty Hawk, що належить мільярдерові, гендиректору Alphabet, співзасновнику Google Ларрі Пейджу, показав прототип персонального електролітака.

Про це повідомляє газета "Ведомости".

"Легкий літальний апарат Flyer, який назвали так за іменем першого літака братів Райт, являє собою одномісний поплавковий мультикоптер з 10 роторами. Поки він може злітати і сідати тільки на воду. Літій-полімерні акумулятори забезпечують політ протягом 12-20 хвилин на висоті від одного до трьох метрів зі швидкістю 20 миль в годину (32 км/год)", - йдеться в повідомленні.

Апарат має невеликі розміри - 4,2 на 2,6 м - і інтуїтивно зрозуміле управління.

"Поки ми не розкриваємо ціну Flyer. Ми прагнемо дати людям свободу польоту, тому ми будемо співпрацювати з партнерами, щоб зробити цілі флоти таких апаратів в місцях відпочинку по всьому світу", - наголошують творці.

Читайте також: Екіпаж МКС повернувся на Землю

Крім Flyer Kitty Hawk розробляє більш великий комерційний апарат - двомісне безпілотне авіатаксі Cora, побудований за унікальною схемою мультикоптера-конвертоплана. Випробування літаючого прототипу цього авіатаксі проводять в Новій Зеландії, яка в перспективі має намір зробити його частиною транспортної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-