Ілон Маск анонсував створення сайту «Pravda»

Ілон Маск анонсував створення сайту «Pravda»

Укрінформ
Мільярдер Ілон Маск збирається створити сайт з імовірною назвою «Pravda», на якому користувачі зможуть відстежувати і оцінювати рівень довіри до публікацій, редакторів та журналістів.

Про це Маск написав у twitter.

«Збираємося створити сайт, на якому публіка може оцінювати правдивість будь-якої статті і відстежувати рейтинг довіри з плином часу до кожного журналіста, редактора та публікації. Думаю про те, щоб назвати його «Pravda», - написав Маск.

На його думку, сайт може допомогти не лише захиститися від ботів, але знайти і викрити тих, хто управляє армією дезінформуючих ботів.

Таку ідею Маск озвучив, очевидно, через критичні публікації в ЗМІ про продукцію компанії Tesla.

Читайте також: У Tesla Model 3 виявили проблеми з гальмами

Як аргумент Маск відзначив той факт, що у великих автомобільних компаній травми на виробництві трапляються «на тисячі разів частіше, ніж у Tesla, а пов’язаних з автомобілями смертей на мільйони більше», але вони отримують менше висвітлення в ЗМІ.

«Проблема в тому, що журналісти знаходяться під постійним тиском, в спробі отримати більше кліків і заробити на рекламі або не бути звільненими. Складна ситуація, оскільки Tesla не дає рекламу, але компанії, які видобувають паливо, і автомобільні компанії, що виробляють бензинові/дизельні автомобілі, серед найбільших в світі рекламодавців», – пояснює свою позицію Маск.

Читайте також: SpaceX вивела на орбіту 7 супутників за один запуск

Таким чином Маск передбачає, що навіть якщо його сайт не буде цікавий комусь із широкої публіки, то журналістам і радакторам буде важливо знати, як до них ставляться.

«Якщо ви працюєте в ЗМІ і не хочете, щоб «Pravda» існувала, напишіть статтю, в якій закличете ваших читачів проголосувати проти», – пожартував Маск, розмістивши опитування про те, чи варто створювати такий сайт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-