Facebook вимагатиме документи для розміщення політичної реклами

Facebook вимагатиме документи для розміщення політичної реклами

Укрінформ
Користувачі Facebook у Сполучених Штатах перед публікацією політичних оголошень на платформі повинні будуть надати останні цифри номера соціального страхування і фотографію посвідчення, виданого урядом.

Це відповідь на спроби «пов'язаних з російським урядом» тролів вплинути на президентські вибори в США в 2016 році, повідомляє CNN.

Соціальна мережа тепер вимагає у всіх бажаючих опублікувати оголошення, пов'язані з політичними кампаніями, цивільними правами, імміграцією, зброєю, економікою та іншими питаннями, довести, що вони насправді знаходяться в США. 

Окрім номера соціального страхування та посвідчення користувачам, що бажають публікувати рекламу, необхідно буде надати поштову адресу США. Після того, як Facebook перевірить отриману інформацію, компанія відправить код на вказану адресу, який дозволить публікувати рекламу. Після перевірки інформація буде видалена.

Соціальна мережа фіксує, що в опублікованих оголошеннях будуть вказані джерела їх фінансування. Вся подібна реклама буде зберігатися в особливому архіві.

Як повідомляв Укрінформ, Марк Цукерберг під час термінових слухань з лідерами політичних груп Європарламенту визнав, що в його компанії не достатньо відповідально поставилися до безпеки, що призвело до  неналежного використання персональних даних громадян. 

Читайте також: Цукерберг вибачився у ЄП за неналежний захист даних користувачів Facebook

Він наголосив, що його компанія вкладає великі інвестиції до Європи, підвищуючи обізнаність людей у сфері онлайн безпеки, і що десятки мільйонів підприємців використовують Facebook для просування свого бізнесу.

Найбільша у світі соціальна мережа Facebook потрапила у скандал після того, як з'явилась інформація, що британська консалтингова фірма Cambridge Analytica, що працювала на Дональда Трампа на останніх президентських виборах у США, неправомірно отримала доступ до особистої інформації 87 мільйонів користувачів Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-