Цукерберг вибачився у ЄП за неналежний захист даних користувачів Facebook

Цукерберг вибачився у ЄП за неналежний захист даних користувачів Facebook

Укрінформ
Засновник і керівник Facebook Марк Цукерберг визнав, що в його компанії не достатньо відповідально поставилися до безпеки, що призвело до  неналежного використання персональних даних громадян.

Про це Цукерберг заявив під час термінових слухань з лідерами політичних груп Європарламенту у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Чи то є фейкові новини, зовнішнє втручання у вибори або неналежне використання інформації про людей – ми не були достатньо відповідальними. Це є помилкою – і я прошу пробачення за це», - заявив засновник та керівник Facebook.

Він визнав, що упродовж попередніх кількох років його компанія не зробила достатньо для запобігання можливого використання створених сервісів для завдання шкоди.

Водночас він відзначив, що Facebook збільшив удвічі – до понад 20 тис. – персонал,  який опікується питаннями безпеки.

Цукерберг наголосив, що Facebook, популярність якого зростає, відіграє дуже важливу роль у світі, з’єднуючи людей.

Він наголосив, що його компанія вкладає великі інвестиції до Європи, підвищуючи обізнаність людей у сфері онлайн безпеки, і що десятки мільйонів підприємців використовують Facebook для просування свого бізнесу.

Читайте також: Цукерберг погодився на трансляцію свого виступу в Європарламенті

Як повідомляв Укрінформ, найбільша у світі соціальна мережа Facebook потрапила у скандал після того, як з'явилась інформація, що британська консалтингова фірма Cambridge Analytica, що працювала на Дональда Трампа на останніх президентських виборах у США, неправомірно отримала доступ до особистої інформації 87 мільйонів користувачів Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-